Dubrovnik: Milenijska fotografija pred crkvom sv. Vlaha onih koji nose to ime!

vlaho
Foto: Snimka zaslona

Uoči ispraćanja stare godine, veselo je bilo na Stradunu. Za iduću 1050. Festu svetog Vlaha lokalni tjednik priprema veliku monografiju o zaštitniku Dubrovnika, pa su svi oni koji nose ime dubrovačkog zaštitnika pozvani da sudjeluju u izradi velike milenijske fotografije!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas se Stradunom orilo samo jedno ime. Vlaho, Blaž ili Blaženka, svi priznaju – ime smo dobili zbog tradicije, a za milenijsku fotografiju došli su iz Konavala, Župe, Primorja…

– Ja sam po djedu dobio ime. Ali vezan sam za svetoga Vlaha svakako. Imao sam prometnu i kad su se povukle modrice, ostao je sveti Vlaho od modrice. Tako da mi je baš posebno, kaže Vlaho Baule iz Konavala.

– Važno je biti Vlaho i održati tradiciju Feste svetoga Vlaha, i povodom 1050. Feste slikati se milenijski ispred parčeve crkve, poručuje Vlaho Srijemse iz Župe dubrovačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mame zovu svoje, djecu, “Vlaho”, onda se svi okreću… Zanimljivo iskustvo, kaže Vlaho Kljunak iz Konavala.

A sveti Vlaho nježno im je mah’o! Milenijska fotografija snimljena je radi monografije koja će biti objavljena upravo za Festu svetoga Vlaha.

– Mislim da ih je bilo preko 50. Između 50 i 70. Evo mi smo vrijedno to popisivali zato što nam je cilj da svaka osoba – svaki Vlaho, Blaž, Blaženka budu imenom i prezimenom popisani u našem monografijskom izdanju, rekla je Barbara Đurasović, glavna urednica DuLista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna fotografija koja mnogo znači: svaki Vlaho izdvojio je 5 minuta za vječnu uspomenu, a još jednom se pokazalo da je Dubrovnik grad svetog Vlaha!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.