(FOTO) Nadbiskup Hranić na svetkovinu Uskrsa:’ Kristovo uskrsnuće je poziv na novi život i put preobrazbe’

Foto: djos.hr

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić predvodio je u nedjelju u đakovačkoj katedrali središnje misno slavlje na svetkovinu Uskrsa te naglasio da odgovor na mržnju nije mržnja, a da je Uskrsnuće Kristovo poziv na novi život i put preobrazbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svojoj uskrsnoj poruci nadbiskup Hranić poručio je da suvremeni čovjek kao da je još uvijek ostao zarobljen u tami Velikog petka.

“Sebičnost, korupcija, zatvorenost pred darom života, nasilje nad ženama, djecom, nad onima koji misle ili vjeruju drugačije, mržnja kojom se natječu mnogi u vrijeđanju neistomišljenika, strah od budućnosti..sve to postalo je glasno poput urlanja onih koji su vikali ‘Raspni ga, raspni!’. Kršćanin, koji vjeruje u uskrsnuće, zna da se svijet može promijeniti samo na drukčiji način. Njegov odgovor na mržnju nije mržnja, njegov odgovor na nasilje nije nasilje”, rekao je nadbiskup Hranić.

Naglasio je da Uskrsli Gospodin od nas zahtijeva preobrazbu društva u pravu zajednicu braće i sestara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Da bi naše društvo postalo zajednica, potrebno je više od kompromisa na raznim životnim područjima. Društvena pravednost, mir, solidarnost , zajedništvo – nikada neće u potpunosti biti ostvareni ako tome pristupamo samo kao građani koji pripadaju jednom društvu. Uskrsnuće Kristovo poziv je na novi život i put preobrazbe – i pojedinca i zajednice”, poručio je nadbiskup Hranić.

Na Uskrsni ponedjeljak, u đakovačkoj katedrali, bit će održano biskupsko ređenje pomoćnog đakovačko- osječkog biskupa mons. Ivana Ćurića. Glavni zareditelj je nadbiskup Đuro Hranić, a suzareditelji vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić i đakovačko-osječki nadbiskup u miru Marin Srakić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.