Kardinal Bozanić povodom smrti kardinala Sodana: ‘Imao je važnu ulogu za prizanje RH’

Bozanić
Foto: Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić, uputio je u subotu 28. svibnja 2022. godine kardinalu Pietru Parolinu, državnomu tajniku Svete Stolice, pismo sućuti povodom smrti kardinala Angela Sodana, nekadašnjega državnog tajnika Svete Stolice i dekana Kardinalskoga zbora u miru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kardinal Sodano preminuo je u petak 27. svibnja 2022. godine u 95. godini života.

Prenosimo prijevod Kardinalovoga pisma sućuti:

Uzoriti gospodine,
čuvši vijest da je blago u Gospodinu preminuo uzoriti gospodin kardinal Angelo Sodano, nekadašnji Državni tajnik i umirovljeni dekan Kardinalskoga zbora, Vama i Svetoj Stolici izražavam iskrenu sućut. U ovome trenutku suosjećam sa svima koji su poznavali i poštovali znamenitoga Kardinala te žarko molim za pokoj njegove duše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kardinal Angelo Sodano posebno se isticao svojom dugom, vjernom i velikodušnom službom Svetoj Stolici na čelu vatikanske diplomacije i u službi državnoga tajnika Svete Stolice tijekom pontifikata dvojice papa.

Crkva u Hrvatskoj pokojnoga Kardinala posebno će pamtiti po njegovoj prisutnosti uz svetoga papu Ivana Pavla II. tijekom triju apostolskih pohoda Hrvatskoj: 1994., 1998. i 2003. godine. Crkva u Hrvatskoj također se sa zahvalnošću prisjeća i važne uloge pokojnoga Kardinala u uspostavi mira u našoj regiji kao i u međunarodnome priznanju koje je Republika Hrvatska stekla nakon proglašenja neovisnosti.

Upućujući sa zahvalnošću molitve Bogu za život i djelo pokojnoga Kardinala, molim da Bog Otac u svome milosrđu primi dragoga Pokojnika darujući mu milost susreta s Kristom i vječni pokoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U molitvenome zajedništvu, osnažen nadom u blaženo uskrsnuće, izražavam Vam osjećaje dubokoga poštovanja

Vašoj Uzoritosti
odan u Gospodinu

kardinal Josip Bozanić,
nadbiskup zagrebački

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.