Msgr. dr. Juraj Batelja – ‘Rivellijeva zavjera laži. Blaženi Alojzije Stepinac i Srpska Pravoslavna Crkva’

U organizaciji Postulature blaženoga Alojzija Stepinca, u utorak, 13. listopada 2015. godine s početkom u 19 sati u dvorani ‘Vijenac’ Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu, Kaptol 29a, održat će se predstavljanje knjige ‘Rivellijeva zavjera laži. Blaženi Alojzije Stepinac i Srpska Pravoslavna Crkva’ autora prof. dr. sc. Jurja Batelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz autora knjigu će predstaviti msgr. Mile Bogović, biskup gospićko-senjski, prof. dr. sc. Zlatko Begonja i prof. dr. sc. Josip Jurčević.

Msgr. dr. Juraj Batelja, postulator Stepinčeve kauze u svojoj knjizi na temelju dokumenata opovrgava navode iz knjige talijanskog politologa ‘Nadbiskup genocida’ objavljene 1999. godine.

Dr. Batelja smatra kako je upravo ta knjiga platforma na kojoj srpske državne i crkvene vlasti vode bjesomučnu kampanju i hajku uoči završetka kauze za proglašenje Stepinca svetim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Rivelli je u Italiji poznat kao “popožder”, a svoju je knjigu sastavio na klevetničkim tvrdnjama Viktora Novaka (autora protucrkvenog “Magnum Crimena” iz 1948.). Ta propaganda imala je za cilj ocrniti lik bl. Alozija, a u svojoj biti usmjeren je na umanjivanje značenja Katoličke crkve u hrvatskom narodu i borbu protiv državne samostalnosti hrvatskog naroda, proglašavajući ga “ustaškim” – navodi dr. Batelja u intervjuu Jutarnjem listu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.