Nadamo se da jučer niste raskitili bor jer božićno vrijeme traje do nedjelje!

Foto: Getty Images

Pogrešna je navika u Hrvatskoj da se na blagdan Sveta tri kralja, tj. na Bogojavljenje, raskićuje božićno drvce i cijela kuća od božićnih ukrasa. Time se vjerojatno želi izbjeći da kuća bude okićena i na pravoslavni Božić, koji pada na 7. siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, za katolike rimskog obreda božićno vrijeme službeno liturgijski završava na blagdan Krštenja Gospodinovog, koji pada prvu nedjelju nakon Bogojavljenja, ili pučki, Sveta tri kralja (6. siječnja). Dakle, ove godine blagdan Krštenja Gospodinovog pada na nedjelju, 12. siječnja.

Stoga, iskoristimo blagoslov božićnog vremena i ostavimo kuću okićenu do nedjelje Krštenja Gospodinovog. Također, ako nekome još niste čestitali Božić, još nije kasno da to učinite!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.