Odustaje li Novak Đoković i je li ovo velika prilika za Marina Čilića na završnom Mastersu u Londonu?

Foto: fah

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić poražen je u polufinalu velikog ATP turnira u Parizu, bolji od njega po prvi puta u karijeri bio je Amerikanac John Isner. Iako je mnoge u Hrvatskoj poraz razočarao, s obzirom na velika očekivanja i Marinovu formu poslije pobjede protiv Novaka Đokovića, on i nije tako neočekivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, gotovo je sigurno da je poslije velike Marinove pobjede došlo do isto tako velikog emotivnog pražnjenja, Čilić se jednostavno nije uspio psihički oporaviti i pripremiti za protivnika od kojeg je objektivno kvalitetniji. No, pustimo sada albije, jer Isner je zasluženo svladao Marina, baš kao što je Marin dan ranije zasluženo svladao Novaka Đokovića.  Ne bi bilo korektno tvrditi drugačije.

Kad smo već kod Đokovića recimo da britanski mediji javljaju kako najbolji srpski tenisač nije potpuno spreman, odnosno, da bi mogao propustiti završni teniski spektakl godine, Masters u Londonu  koji se održava od 13. do 20. studenog, ovu vijest, koja nije  potvrđena, a mogla bi biti i informacija koja je motivirana subjektivnim osjećajem s obzirom kako dolazi iz Engleske, prenijeli su srpski mediji. Naime, Andy Murray, ako Đoković neće biti spreman za London, već je sada osigurao prvo mjesto ATP ljestvice na kraju godine.  Razumljivo zašto takva nagađanja potenciraju britanski mediji.

Simon Briggs, novinar Telegrapha, tvrdi da donedavno najbolji tenisač svijeta ima problema s ozljedom desne šake te da je to razlog zašto je upitan njegov nastup u Londonu.  Ukoliko odustane i Novak Đoković to bi značilo da će London ostati bez čak tri od donedavno četiri mušketira svjetskog tenisa, kako su ne tako davno svjetski mediji nazivali Federera, Nadala, Đokovića i Murrayja… Ostaje Murray u svom Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li ovo, s obzirom na takvu činjenicu, prilika za najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića za jedan ozbiljan nastup u Londonu? Čilić će u ponedjeljak biti 7. tenisač svijeta, kao takav ima što reći i na završnom Mastersu. Prvi i jedini put dosad Čilić je nastupio na Mastersu prije dvije godine, dva mjeseca nakon osvajanja US Opena, nažalost, izgubio je sva tri meča u skupini i nije, naravno, izborio polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.