Sportaši i problemi sa zemljopisom: Toni Kukoč nije ušao u Kuću slavnih jer ”nisu htjeli tri godine zaredom igrače iz ove regije”

Foto: Snimka zaslona

Bivši hrvatski košarkaški reprezentativac, čije majstorije možemo gledati u reprizama na HTV-u ovih dana kao podsjetnik na srebro koje je Hrvatska osvojila na OI u Barceloni davne 1992. godine, Toni Kukoč, treći put bio je ozbiljan kandidat za uvrštenje u Košarkašku Kuću slavnih i ponovno nije uspio. Kukoč inače nije znao da će ta informacija biti objavljena ove subote.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vrijeme specijalne televizijske emisije u kojoj su objavljena imena najnovijih ”počasnika”, Toni Kukoč je već rutinski u vremenima preporučene izolacije, koja se sve više pretvara u zapovjednu izolaciju, šetao šumovitim Highland Parkom.

Kako je Toni Kukoč prokomentirao cijelu situaciju?

”Samo da mi ostanemo živi, da nas ne pokosi ovaj korona virus, a sve ostalo će doći na svoje.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kukoč nije ljut zato što je i ovaj puta zaobiđen? Naime, umjesto njega ušao je pokojni Patrick Baumann

”Ne znam tko je u tom famoznom Međunarodnom odboru Kuće slavnih pa ne znam na koga bih uopće bio srdit. Kao što vam je u veljači kazao predsjednik Kuće slavnih Jerry Colangelo, doći će jednog dana i na mene red”, rekao je Toni Kukoč u razgovoru za Večernji list.

U razgovoru koji je novinar Večernjeg lista vodio sredinom veljače s Colangelom (Jerry Colangelo, predsjednik Glavnog odbora Košarkaške kuće slavnih) moglo se naslutiti da ni ove godine bivši hrvatski reprezentativac nije u prvom planu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ovaj put je to valjda bilo zbog toga da ne budemo Rađa, Divac i ja tri godine zaredom. Igrači iz iste regije”, rekao je Kukoč i tako po tko zna koji puta potvrdio da mu zemljopis nije jača strana.

Naime, malo je perverzno tvrditi da su, primjerice, Šabac i Rijeka regija, a neki gradovi Hrvatske i Mađarske, Hrvatske i Italije to nisu… Da su Zagreb i Skopje regija, Zagreb i Priština regija, a Zagreb i Beč, Zagreb i Budimpešta nisu… No, to nije samo problem nekih hrvatskih sportaša zaluđenih primitivizmom Beograda, kojim i danas vladaju Šešeljevi učenici, već je to problem općenito hrvatske politike i hrvatskih medija, fenomen cjelokupnog hrvatskog društva.

Što ako Kukoč ne uđe u Kuću slavnih ni iduće godine?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Bit će 2022. ili jednog dana. Samo nedaj Bože da to bude kada mene ne bude. Ma naviknuo sam se ja na to. Pomirio sam se ja s time. Pa ne mogu ja nikoga natjerati da me primi u Kuću slavnih. Ja znam koliko sam i što sam postigao u košarci”, poručio je Toni Kukoč.

Podsjetimo, Kukoč u svojoj bogatoj karijeri osvojio sljedeće trofeje: Jedno svjetsko zlato (1990.) uz koje ide i naslov najboljeg igrača tog SP-a, dva olimpijska srebra (1988., 1992.), dva europska zlata s reprezentacijom (1989. i 1991.), tri naslova NBA prvaka (1996-1998.), tri naslova klupskog prvaka Europe (1989.-1991.), pet naslova najboljeg košarkaša Europe, naslov najboljeg šestog igrača NBA lige… Dakle, s obzirom tko je sve ušao u Košarkašku kuću slavnih Kukoč je takvu počast definitivno zaslužio. Bit će vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.