Nadbiskup Puljić: Hrvati su osobito osjetljivi na situaciju u Ukrajini

želimir puljić
Zadar, 21.12.2021. - Zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Želimir Puljić uputio je božićnu čestitku svećenicima, redovnicama i redovnicima te braći i sestrstrama u Kristu! Foto HINA/Zvonko KUCELIN

Drugi je dan ruske invazije na Ukrajinu. Ukrajinski dužnosnici u petak su potvrdili da su ruske snage ušle u glavni grad Kijev. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski potpisao je odluku o općoj mobilizaciji te objavio da je 137 Ukrajinaca poginulo prvog dana ruske invazije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biskupi okupljeni na susretu „Mediteran – granica mira“ koji se održava u Firenci uputili su u četvrtak 24. veljače snažan apel za mir u Ukrajini. Na susretu je i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić, koji je za Hrvatski radio rekao kako je u središtu apela ono što se noćas dogodilo u Ukrajini, a što je izvan svih europskih standarda i mjerila, javlja IKA.

Nadbiskup Puljić: “Ugrožena je sloboda Ukrajine”

„Sada je ugrožena sloboda Ukrajine, što nas sve zabrinjava, jer se ne radi samo o nečemu lokalnom između Ukrajine i Rusije, nego je to širih dimenzija i bojim se jedne veće eskalacije. U tom kontekstu svi smo, zabrinuti i potreseni, uputili taj apel i priključit ćemo se također pozivu Svetog Oca da na Čistu srijedu postom, molitvom i svakom drugom akcijom pomognemo da se zaustavi ovo što je noćas započelo“.

U apelu biskupa istaknuta je i činjenica da je biskupima s Mediterana dobro poznata pošast rata i zato jednoglasno traže mir, a sa svih strana dolaze i pozivi na post i molitvu za Ukrajinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Kad se radi o ratu, jasno je da suosjećamo s onima koji su ugroženi, s gubljenjem života, ali rat se vodi i na duhovnom polju, pa je potrebno zaista sklopiti ruke, moliti i postiti da zlo ne pobijedi“, naglasio je nadbiskup Želimir Puljić.

Hrvati su osobito osjetljivi na situaciju i stanje u Ukrajini, jer smo i sami prošli teške dane stradanja i agresije, istaknuo je nadbiskup Puljić:
„Siguran sam da će ljudi sklopiti ruke i ako bude trebalo bit će sigurno odaziva na akcije skupljanja pomoći. Nadam se da će ipak razum pobijediti”, zaključio je predsjednik HBK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.