Prvi put se nakon smrti supruga oglasila i kraljica: ‘On je, jednostavno rečeno, moja snaga’

epa09123944 (FILE) - A picture dated 21 June 2012 shows Britain's Queen Elizabeth II (L) and her husband Prince Philip, Duke of Edinburgh arriving to attend Ladies Day at Royal Ascot race meeting, in Ascot, Britain (reissued 09 April 2021. According to the Buckingham Palace, Prince Philip has died aged 99. EPA/ANDY RAIN

Princ Philip preminuo je jučer u dvorcu Windsor, a njegova supruga, kraljica Elizabeta oglasila se danas povodom njegove smrti. Na službenom Twitter računu objavljena je poruku kraljice, ista ona koju mu je uputila i 1997. godine povodom njihove 50. godišnjice vjenčanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“On je, jednostavno rečeno, moja snaga svih ovih godina i ja, kao i njegova cijela obitelj, ova zemlja i brojne druge zemlje, dugujemo mu više nego što bi on to ikada tražio, dugujemo mu više nego što ćemo ikada znati”, objava je kraljice dan nakon što je preminuo suprug s kojim je provela 73 godine u braku.

Jutros su u dvorac Windsor došli njezini sinovi Charles, Andrew i Edward kako bi bili uz nju, a očekuje se kako će na sprovod svog djeda stići i princ Harry, ali bez supruge Meghan Markle koja je u visokom stupnju trudnoće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvono na Westminsterskoj opatiji zazvonilo je 99 puta, a zastave na Buckinghamskoj palači i vladinim zgradama spuštene su na pola koplja, prenosi Večernji list.

Pogreb princa Philipa održat će se u subotu, 17. travnja u 15 sati po lokalnom vremenu u kapeli Sv. Jurja u dvorcu Windsor gdje je u petak preminuo suprug britanske kraljice Elizabete II., objavila je Buckinghamska palača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.