Izbornik Dalić jasan nakon teškog poraza: ‘Ako se to već moralo dogoditi, bolje sada nego kasnije’

Foto: fah

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nakon teškog poraza od Španjolske 6:0 nije bježao od novinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nisam spavao ni sekundu. Teško mi je, secirao sam sve skupa, ali to je nogomet, to je život. Kako sam se naučio nositi s pobjedama kad smo se veselili, tako i s ovim porazom. Ali idemo dalje, nema drame ni tragedije. Nama nitko ne može uzeti da smo srebrni sa Svjetskog prvenstva”, rekao je za Sportske novosti.

“Bilo je lijepih i dobrih prvih 20 minuta, nakon toga potop i raspad. Kad bolje sagledam, naši igrači nisu ništa još ni odigrali od SP-a, jednostavno došli su potrošeni iz Rusije, imali kratak odmor i odmah krenuli u novu sezonu. Ne mogu ovoga časa, trebat će vremena da se oporave svi, vrate u formu. Bitno je da se do kvalifikacija posložimo, popravimo. OK, velik je poraz, tužno je, katastrofa je, ali ne želim od toga praviti nikakvu dramu. Nisam htio ni euforiju, pa ni sada nema mjesta da se govori o tragediji”, poručuje.

A onda je pojasnio što je mučilo igrače…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kako nećeš biti demoraliziran kad svaki šut koji protivnik pukne uđe u gol. Iz pet udaraca palo je pet golova. Kako nećeš biti demoraliziran kad na onakav način primiš drugi i treći pogodak. Bilo je manjka koncentracije, ali nedostajalo nam je sedam igrača. Nama je puno kad nedostaje jedan, a kamoli sedam”, rekao je.

“Sve što je moglo poći po zlu dogodilo se u toj utakmici, kako su god puknuli po golu bio je pogodak. Ako se to već moralo dogoditi, bolje sada nego kasnije. Imat ćemo težak period, neće biti lako ni u jednom dvoboju, ni sa Španjolskom doma, a tu je i Engleska. No, izaći ćemo iz ovoga još jači. A glavni je cilj Euro”, zaključuje Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.