Nijemci i Austrijanci remizirali, Hrvatska još može u polufinale

epa11092792 Germany's Juri Knorr (R) in action against Austria's Lukas Hutecek (L) during the EHF Men's EURO 2024 Main round group 1 handball match between Germany and Austria in Cologne, Germany, 20 January 2024. EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF

U dvoboju 2. kola drugog kruga EP-a rukometaši Njemačke i Austrije odigrali su u Koelnu 22-22 (11-12).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Austrijanci su bili na pomolu još jedne senzacije, vodili su s 21-16, ali potom u zadnjih deset minuta susreta nisu postigli gol.

Austrijanci su i dalje neporaženi nakon što su izbacili Španjolsku, zaustavili Hrvatsku i sada Njemačku, te porazili Mađare.

Kod Nijemaca je Juri Knorr zabio šest golova, a Andreas Wolff imao 14 obrana, a kod Austrijanaca je Mikola Bilyk dao šest golova, a vratar Constantin Moestl imao čak 17 obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako Hrvatska može proći dalje?

Naši rukometaši moraju pobijediti i Island i Njemačku dok Austrija smije osvojiti najviše jedan bod iz utakmica s Francuskom i Islandom.

Mađarska mora izgubiti i od Njemačke i od Francuske, a Nijemci moraju u posljednjem kolu izgubiti od Hrvatske.

Ako bi Hrvatska bila izjednačena s Njemačkom po broju bodova ili i s Austrijom, prošla bi dalje jer bi u tom slučaju imala najviše bodova iz međusobnih susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.