Sve zapravo ovisi o nama: Hrvatska će i u Beču imati veliku podršku fenomenalnih navijača!

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija pred velikim je izazovom, iako su izabranici Line Červara prenijeli u drugi krug maksimalna dva boda put prema polufinalu neće biti nimalo jednostavan. Prva prepreka na tom putu je domaćin Austrija, u normalnim okolnostima Hrvatska bi bila veliki favorit, Hrvatska je bolja, no, Austrijanci na svom terenu igraju dobro i bit će tvrd orah. Hrvatskoj je ovo, uz utakmicu protiv Njemačke u 2. kolu drugog kruga, ključna utakmica, vaditi se na Španjolskoj u posljednjem kolu ne bi bilo nimalo jednostavno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom, i Hrvatska će imati veliku podršku navijača, koji su u prvoj fazi turnira u Grazu bili osmi igrač hrvatske rukometne reprezentacije, koja je u Grazu zapravo bila stvarni domaćin. Da će tako biti i u nastavku prvenstva slaže se i Igor Karačić, jedan od najboljih hrvatskih rukometaša u dosadašnjem dijelu Europskog turnira, koji je briljirao u 2. kolu prve faze briljirao protiv Bjelorusije.

”Da, možemo reći da će ovo biti dvoboj dva domaćina. Ne znam koliko će Austrijanci dopustiti da naši dođu u Beč, ali bit će to lijepa utakmica za oko. Hvala navijačima za Graz, bilo je prelijepo”, pohvalio je s pravom Karačić navijače hrvatske reprezentacije, koji su, primjerice, protiv Srbije skandirali ”Vukovar, Vukovar”, zatim ”u boj, u boj”, pa su zapjevali Thompsonovu ”Lijepa li si!”

Kako će Austrijanci igrati protiv hrvatske 5-1 obrane, koja je vrlo dobro funkcionirala u dosadašnjem dijelu Eura?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Nadam se da neće. Bilo se teško i nama uskladiti, a kamoli je sada protivnicima. Ne znaju svi napadati na to. To nam je forte, pogotovo ako je tu još i odličan golman kakav je Šego”, smatra Karačić.

U Grazu nije imao previše sreće s golovima Marko Mamić, koji je ostao malo dužan navijačima i izborniku, no, uvjereni smo kako će sve to popraviti već sutra, 16. siječnja, u dvoboju protiv Austrije.

”Ne sumnjam da će naši navijači, jedni od najboljih, nadglasati domaće. Sad će ova faza pokazati tko je favorit, a mi novih problema nemamo”, kazao je hrvatski topnik, koji rukomet igra s austrijskim krilom Raulom Santosom u Leipzigu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako kaže hrvatski reprezentativac, čuli su se njih dvojica, i Austrijanci su ”nabrijani” na Hrvatsku te trenutno uživaju veliku popularnost kod svojih navijača u Austriji. Međutim, sve zapravo ovisi o Hrvatskoj, ako će Hrvatska igrati kao u nekim trenucima protiv Bjelorusije Austrija nema previše šanse. Zapravo, i ne samo Austrija, nakon nje dva dana kasnije na redu su Nijemci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.