(VIDEO) 31. siječnja Noć muzeja – kulturni događaj koji s pravom oduševljava Hrvatsku!

Foto: Fah

Stigla je i Noć muzeja. Ove godine bit će to već petnaesta Noć muzeja i održava se posljednjeg petka u siječnju – 31. siječnja.  Ta manifestacija, koja je stigla iz Berlina, je odlično zaživjela među građanima Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slikovni rezultat za noć muzeja

Petnaesta Noć muzeja održat će se 31. siječnja, a tema su velike obljetnice dvaju hrvatskih muzeja: 200 godina postojanja i rada Arheološkog muzeja Split, osnovanog 1820. godine i 140 godina Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manifestaciju Noć muzeja u proteklim godinama gradili su muzealci svojim programima, publika koja je iz godine u godinu podržavala manifestaciju, ukupna javnost, mediji i partneri. Veliki broj muzeja i galerija očekuje posjetitelje 31.siječnja u Noći muzeja koja već niz godina stavlja muzeje i izložbene prostore pod svjetlo reflektora, educira, zabavlja i stvara nove prijatelje i posjetitelje ovih institucija uz besplatan ulaz za sve posjetitelje. U skladu s mogućnostima, muzeji će organizirati različite prigodne programe. Na temelju brojnih anketa i istraživanja može se reći da je više od 5 milijuna posjetitelja pohodilo hrvatske muzeje proteklih 15 godina tijekom održavanja manifestacije.

Noć muzeja (također Duga noć muzeja) predstavlja kulturni događaj u organizaciji muzejskih kuća i drugih kulturnih institucija kojem je glavna značajka da su muzejski i drugi izložbeni prostori otvoreni do kasno u noć te da je ulaz potencijalnim posjetiteljima slobodan ili uz minimalnu novčanu naknadu koja im omogućava posjetu ne samo jednog muzejskog ili izložbenog prostora već više njih.

Prva Noć muzeja održana je u Berlinu pod nazivom Lange Nacht der Museen 1997. godine. Zbog iznimnog interesa i načina na koji je ideja o samom događaj realizirana ubrzo se proširio na više institucija i različitih gradova diljem Europe pa i svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Neobični i interesantni muzeji u Hrvatskoj – pogledajte i nećete požaliti!

 

Fenomenalna postava Muzeja Domovisnkog rata u mjestu Turanj (Karlovac):

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Židovski muzej u Zagrebu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Najstarija topreda na svijetu su iz Rijeke:

 

Muzej automobila oldtimera Ferdinand Budicki:

 

Muzej čokolade:

 

Izuzetno zanimljivi Muzej hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu:

 

Muzej Psihijatrijske bolnice Vrapče:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.