Šustar: Hrvatska ima problematičan odnos prema investitorima

Hrvatska ima problematičan odnos prema investitorima, rekao je danas u Zagrebu Kristian Šustar iz Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) na prvoj panel diskusiji konferencije “Investicije i inovacije u hotelskoj industriji”.

Ustvrdio je kako je paradoks da Hrvatska ima najmanje investicija u vrijeme kada postaje izrazito privlačno odredište i bilježi porast turističke potrošnje.

Niz problema s kojima se susreću potencijalni investitori, od onih birokratskih pa sve do reakcija javnosti, koje su uglavnom negativne kada su u pitanju strane investicije, dovodi do smanjivanja investicija.

“Ovakva situacija dovodi do smanjenja broja zainteresiranih strateških partera te ostaju neiskorišteni potencijali koji propadaju”, ocijenio je Šustar.

Raspravljalo se i o pozicioniranju Hrvatske na stranom tržištu, nedovoljno razvijenom potencijalu te nedostatku domaćih ulagača, a Šustar je naglasio kako je u Hrvatskoj nužna općenito promjena pristupa i načina mišljenja na poslovnom te političkom planu da bi se mogao ostvariti napredak, ali i zacrtani ciljevi turističke strategije.

Ministar Darko Lorencin upozorio je na nužnost edukacije i razvijanja ljudskih resursa, kao temelja za kvalitetu.

Istaknuo je i kako polovica planiranih investicija do 2020. godine otpada upravo na hotelijerstvo te je važno smanjiti vremenski rok njihovog povrata.

Današnji Adria hotel forum drugi je u nizu foruma koji se održavaju od 11. do 13. veljače u zagrebačkom hotelu Westin, sutra je forum posvećen tehnologijama i inovacijama.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: narod.hr