Mogući budući Vatreni: ‘Rođen sam malo iza Oluje. Broj 95 nosim zbog branitelja’

Foto: snimka zaslona

Vratar Lovre Rogić (27) ove je godine najjača karika Šibenika, moguće i budući Vatreni, a obranom protiv Hajduka u 18. kolu SuperSport HNL-a čak je zaslužio pljesak s poljudskih tribina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filip Krovinović je ubacio u peterac, Dario Melnjak je natrčao na loptu i dobro pucao, ali Rogić je nevjerojatnom obranom spasio Šibenik. Mnogi to smatraju obranom sezone, a Lovre je još jednom dokazao da je nedavno s razlogom izabran među 11 najboljih nogometaša HNL-a prema ocjenama kapetana klubova.

“Devedeset posto mojih prijatelja navija za Hajduk. Svi su komentirali tu obranu. Nitko nije komentirao pobjedu Hajduka”, rekao je Rogić, koji je otkrio da su mu nakon parade čestitali Marko Livaja i drugi hajdukovci.

No, obrana protiv Hajduka nije rijetkost. Konstantnim izvedbama Rogić nagovještava mnogo, što smatra i bivši član Vatrenih i njegov nekadašnji trener Zoran Slavica. “Izuzetno pozitivno djeluje na momčad. Jako je fokusiran na zbivanja na terenu, stalno komunicira s ekipom, raspoređuje. Ne bih iznenadio se kada bi Lovre jednoga dana završio i među reprezentativnim vratnicama”, kaže Slavica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan preduvjet ima – iz zadarskog je kraja, poput Danijela Subašića i Dominika Livakovića. “Jedinica” Šibenika specifična je i po tome što nosi broj 95, s posebnim razlogom. “Broj 95 nosim jer sam rođen 1995. godine, nešto iza Oluje. I tim želim odati počast svim braniteljima koji su dali život za ovu domovinu”, dodaje Rogić za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.