Promocija Zagrebačkog friškog kravljeg sira – ZG sireka

Zagrebačke će kumice u subotu, 12. srpnja od 11 sati u društvu gradonačelnika Milana Bandića na Cvjetnom trgu predstaviti ZG Sirek.

Kumice su brend gradskih tržnica, a njihov svježi sir je kroz robnu marku ZG sirek očuvao svoju autentičnost. Od sada će svaki svježi kravlji sir, ukoliko bude ispunjavao određene uvjete i kriterije, postati ZG sirek, a građani će moći degustirati proizvode vrijednih kumica, priopćili su iz Antiteze.

Cilj projekta 2010. godine kada ga je donio gradonačelnik bio je da 15 gospodarstava s područja Grada Zagreba uvede robnu marku. Od veljače ove godine kada je robnu marku počelo proizvoditi prvih šest najhrabrijih kumica pridružuje im se još jedna proizvođačica Gabrielle Johanne Kovač iz sela Zablatje Posavsko kod Velike Gorice, koja je rođena i odrasla u Njemačkoj no ljubav ju je potakla da ostane u Hrvatskoj i da prihvati posao svog supruga- poljoprivredu.

U periodu od puštanja robne marke u promet, proizvođačice ZG sireka dva puta su prošle neovisnu kontrolu sira od strane Povjerenstva za kontrolu kvalitete proizvoda. U travnju je provedena kemijska i mikrobiološka analiza, a najnoviji uzorci za mikrobiološku analizu uzeti su početkom vrućih ljetnih temperatura 23.6.2014.

Sve do sada provedene analize pokazale su da ZG sirek udovoljava odrebama Zakona o higijeni hrane i mikrobiološkim kriterijima za hranu. Njegova je kvaliteta neupitna te se pozivaju svi Zagrepčani da na tržnicama, kućnim pragovima i putem dostave kontaktiraju svoju kumicu proizvođačicu ZG sireka i pridruže se onim potrošačima koji su prepoznali vrijednost ove naše robne marke.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: anititeza.org