Papa poručio vjernicima: brinite se za potrebite

Tijekom jučerašnje Opće audijencije na Trgu sv. Petra u Vatikanu pred tridesetak tisuća hodočasnika, među kojima i nekoliko stotina Hrvata, Papa Franjo u svojoj je katehezi govorio o Euharistiji kao poveznici između vjernika kao kršćanina, Crkve te svakodnevnoga života i načina na koji žive euharistiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U njoj se osvrnuo na sve one koji su u Rimu i okolici pogođeni poplavama, kao i na one koji pate zbog teške ekonomske krize i nezaposlenosti.

Svi idemo na misu zato što volimo Isusa i želimo dijeliti njegovu muku i uskrsnuće u euharistiji. No, volimo li onu braću i sestre u potrebi kako bi to htio Isus? Primjerice, u Rimu smo nedavno svjedočili mnogim socijalnim problemima ili poplavi koja je uzrokovala mnogo štete cijelim četvrtima, kao i nezaposlenosti uzrokovane globalnom krizom. Pitam se, a trebali bismo se pitati i svi zajedno, kao vjernici, kako reagiram na sve to? Trudim li se pomoći i približiti potrebitima, molim li za njih ili sam malo indiferentan? Ili sam možda samo zabrinut time kako je netko bio obučen. Ponekad svi to činimo nakon mise. No, ne bismo to trebali činiti, upozorio je Papa. Trebali bismo se brinuti za našu braću i sestre koji su potrebiti, bolesni ili koji imaju neki problem.
Papa je naglasio kako se svi trebaju zapitati koje mjesto euharistijska slavlja zauzimaju u njihovu životu, što za njih znači nedjeljno sudjelovanje na misama, čine li to iz navike i zato što im se sviđa i osjećaju se dobro ili iza toga stoji nešto drugo.

U Rimu boravi i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić koji od 12. do 14. veljače sudjeluje u radu Konregacije za katolički odgoj. Kardinalu Boznaniću to je drugi mandat u radu Kongregacije, prenosi IKA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.